Victor og Svane.JPG (2)
Sigurd Skovborg.jpg

Sigurd Skovborg bliver ny Adm. direktør for Mors-Thy Håndbold

Bestyrelsen for Mors-Thy Håndbold A/S har udpeget Sigurd Skovborg som ny Adm. direktør fra 1. juli 2022. Han afløser Hans Peter Jarl Madsen, der tidligere på året meddelte klubben, at han fremtidigt ønsker at fokusere på jobbet som salgschef i klubben.

Bestyrelsesformand Kurt Sonne Thomsen glæder sig over valget.

- Sigurd Skovborg lever på alle måder op til de kriterier, vi havde sat op for den administrerende direktør. Han har stor ledelseserfaring og er vant til at håndtere administrative opgaver og arbejde med stramme budgetter. Han har internt kendskab til både Mors-Thy Håndbold og de to moderklubber, og han er sportsfagligt et virkelig godt kort. Sigurd er desuden en stærk kommunikator med et meget stort netværk. Han har tillige gode samarbejdsevner og er god til at motivere folk omkring sig. Sigurd vil være en synlig leder, der vil være med til at styrke Mors-Thy Håndbold både indadtil og udadtil, siger Kurt Sonne Thomsen.

Erfaren håndboldmand

Håndbold er på ingen måde ubetrådt land for Sigurd Skovborg. Siden han som 12-årig for første gang trådte ind på træningsbanen i Thyhallen, har håndbold været en stor del af hans liv. Dels som spiller, hvor han spillede på højeste plan i området, men også som træner og leder i TIK i Thisted. En korsbåndsskade satte dog en stopper for den aktive karriere på højt niveau, hvorefter han kastede sig over trænergerningen, hvor han trænede bl.a. TIKs 1. divisionshold frem til fusionen med HF Mors og har desuden været tilknyttet som kreds-/talenttræner under DHF.

Siden 1998 har han arbejdet på bestyrelsesniveau bl.a. i Jysk Håndbold Forbund samt siddet fem år i Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse.

- Jeg er en håndboldsjæl med blåt blod i årerne. TIK spillede i blåt og det har Mors-Thy Håndbold også gjort siden dannelsen i 2007. Trods profetier igennem årene fra diverse eksperter om det modsatte og til trods af, at Mors-Thy Håndbold er en udviklingsklub, hvor gennemstrømningen af talenter er større end hos andre ligaklubber, har vi formået at have et hold med i landets bedste håndboldrække de seneste 15 år, påpeger Sigurd Skovborg. 

Og det har kun kunnet lade sig at gøre på grund af sammenholdet omkring klubben.

- Der er et enormt engagement fra hele lokalområdet, og det smitter af på spillere, trænere og den øvrige stab omkring klubben og har været stærkt medvirkende til, at vi er blandt landets otte bedste klubber, og det skal vi fortsætte med at være i fremtiden, siger Sigurd Skovborg.

Talentudvikling er nøglen til succes

Han peger blandt andet på det enorme arbejde, der laves på Mors-Thy Håndbold Akademi som afgørende for klubbens fortsatte udviklingsmuligheder. Krydret med spændende og mere erfarne spillere udefra har det vist sig at være det helt rigtige mix for klubben.

- Derfor har jeg også stor respekt for den udviklingsstrategi, der er lagt for Mors-Thy Håndbold og ikke mindst det store arbejde, der gøres på dette område i samarbejde med en lang række interessenter – herunder uddannelsesinstitutioner. Vi har fostret utroligt mange spillere, der i dag slår deres folder på højeste niveau, og det kan vi være stolte af. Vi har landets pt. bedste talentakademi, og det niveau og den strategi, skal vi fortsætte med at udvikle, slår Sigurd Skovborg fast.

Han vil samtidigt være en synlig leder i hele organisationen i det daglige.

- Hvor den Adm. direktør tidligere også har skullet tage sig af salget, er min opgave at varetage den overordnede ledelse af klubben, men også ind i mellem at være djævelens advokat. Være ham der stiller spørgsmål ved de beslutninger, man er på vej til at tage, udelukkende med det formål, at vi træffer de rigtige beslutninger. Det kan være i forbindelse med spillertruppens sammensætning eller i alle andre forhold. Det betyder ikke, at jeg blander mig ned på detaljeniveau. Det er her, at de enkelte skal udfylde deres funktioner. Men jeg vil være lyttende og min dør vil altid stå åben for alle i hele organisationen. Når man arbejder i en dedikeret organisation, vil der komme en kurre på tråden nu og da, og de ting skal vi have løst inden, de vokser sig store. Vi skal hele tiden bestræbe os på at finde de bedste løsninger, og komme videre, slår Sigurd Skovborg fast.

Han er samtidigt utroligt glad for, at klubbens afgående Adm. direktør, Hans Peter Jarl Madsen, bliver i klubben og dermed sikrer dens økonomiske fundament som en yderst kompetent og effektiv salgschef. 

Sigurd Skovborg tiltræder som ny Adm. direktør fra 1. juli 2022 

Yderligere information:
Bestyrelsesformand Kurt Sonne Thomsen, tlf. 2016 1842
Tiltrædende adm. Direktør Sigurd Skovborg, tlf. 2045 7533