Victor og Svane.JPG (2)
Aftermatch.jpg

Søren Hansen: Vi kan være stolte over, at vi har rejst os

Sæson 18/19 blev en turbulent en af slagsen for Mors-Thy Håndbold. En besværlig start med nederlag i de første otte kampe kom til at tegne store dele af sæsonen på trods af flere flotte kampe i efteråret og efter jul. Cheftræner Søren Hansen har set tilbage og sat lidt ord på sæsonen:

Vi har oplevet en del modgang i løbet af året. Vi fik den værst tænkelige og historisk set den dårligste start i klubben med nederlag i de første otte kampe. Og i stedet for at spille med om slutspilspladserne, som vores målsætning lyder, blev hver eneste kamp til en kamp for overlevelse.

Efter den træge start hentede vi 17 point i 18 kampe og sluttede med en samlet målscore på minus 19, hvilket viser, at vi har spillet mange tætte kampe, ligesom der også har været nogle kampe, som ikke er gået vores vej - det har været de berømte små marginaler. Der var også gode ting undervejs: I foråret tog vi tre udebanesejre i træk, da vi besejrede hhv. KIF Kolding, Skanderborg Håndbold og Lemvig-Thyborøn Håndbold, det er ikke sket før i klubbens historie, og vi sluttede sæsonen godt af og spillede med om 9. pladsen og sejren i Kvalifikationsspillet.

Vi har fået nogle billeder på, hvad vi skal arbejde på fremadrettet. Vi leverer stabilt i forsvaret, mens der skal arbejde på angrebsdelen, hvor vi i sæson 18/19 havde den laveste scoringsprocent i ligaen. Konkurrencen i ligaen er benhård, og det bliver ikke mindre, så helt generelt håber vi naturligvis på en lidt mere stabil og kontinuerlig sæson i 19/20.

Jeg synes, at vi kan være stolte over, at vi har rejst os - som træner, som hold og som klub. At vi er kommet godt ud af det stormvejr, vi har været igennem - det viser en god indstilling. Og stolte af at Bette Balkan har været der 100 % for os. De har haft deres vel bedste sæson på trods af vores resultater, med stigende medlemstal og busser til stort set alle kampe samt fuldt hus på hjemmebane, hvor der flere gange har været udsolgt. Det imponerer mig gang på gang.

Nu er det min anden sæson her i Mors-Thy Håndbold, og jeg har efterhånden fået det hele mere under huden, hvis man kan sige det sådan - jeg trives og nyder at være heroppe. Jeg er ikke kun træner, men får lov til at komme med ind over rigtig mange ting, og vi arbejder hele tiden på at optimere. Jeg begynder at kende folk mere indgående og har fundet ud af, at der er masser af ressourcer i området - der er så mange muligheder, og folk er utroligt behjælpelige, hvilket er positivt at opleve.

Det er prisværdigt, at masser af thyboer og morsingboer kæmper for den samme sag, og der er mange gode ting, som i den grad berettiger, at Mors-Thy Håndbold er blevet så etableret, som klubben er - sponsorer, Erhvervsklubben, frivillige, fans, moderklubber mm. Og det ser jeg frem til at være en del af de kommende år også og til at gøre det endnu bedre i sæsonen, der venter lige om hjørnet.