Victor og Svane.JPG (2)
Frederik Tilsted.jpg

Stærk præstation og forløsende sejr

Det blev til to point og en vigtig sejr over Fredericia HK i tirsdagens opgør i Sparekassen Thy Arena | Mors. Fra kampens start var der høj intensitet og masser af energi, og det var tydeligt to mandskaber, som gerne ville vinde efter de seneste kampe med nederlag.

Stærk Tilsted
Mors-Thy Håndbold lagde bedst ud og bragte sig foran med 2-0. Gæsterne fik udlignet, og hele første halvleg bølgede kampen mellem de to hold. Især Frederik Tilsted var i forrygende spillehumør og stod bag fem af Mors-Thy Håndbolds scoringer i første halvleg. Mod pausen fik Fredericia HK slået et hul på tre mål, inden Mors-Thy Håndbold med en stærk slutspurt og scoringer af Tilsted, Bjarke og Jonas Gade fik udlignet til pausestillingen 15-15.

Søren P. on fire
I anden halvleg fulgtes holdene ad til 17-17, og herfra trak hjemmeholdet fra på baggrund af bl.a. Søren P, som hev de helt store redninger frem fra anden halvlegs start. Mellem Fredericia HK’s 17. og 18. scoring gik der 11 minutter, og den tid brugte Mors-Thy Håndbold på at score seks gange til 23-17. Gæsterne kom ikke tættere på end tre mål, og dermed kunne Mors-Thy Håndbold gå fra banen med en tiltrængt og velfortjent sejr på 30-25.

Jonas Wille:
- Vi er inde i en ekstremt krævende periode pga. alle nederlagene. Derudover har der været fokus på, at vi ikke kan spille anden halvlege, og jeg synes virkelig, at spillerne viste noget andet. De gik ligesom op i et andet gear i anden halvleg og fightede næsten som aldrig før - det er jeg stolt af.

Vi spiller ikke blændende men disciplineret, og Tilsted styrer det offensive på en ekstremt god måde. Lindgren og Allan har styr på den defensive del, og den helt afgørende faktor er, at vi får momentum med Søren P, som er så god over så lang tid. Så det er bare at takke Søren for den indsats - for denne sejr var ekstremt vigtig for holdet.

Søren P.:
- Det var en sjov og forløsende kamp. Vi viser, at vi er et hold, at vi står sammen, og at vi er gode. På trods af at vi ikke har fået så mange point i den forgangne periode, så er vi bare en sammentømret enhed, som arbejder knaldhårdt til træning for at kunne lykkes med tingene, og når det så udmunder sig i to point og rigtig godt spil i begge ender af banen, så er det hammerfedt.

Der er ingen tvivl om, at denne sæson er den i min karriere, hvor jeg har spillet færrest minutter. Det har også været en udfordrende sæson, for det er nemmere at præstere, når man har rytme i tingene. Jeg føler egentligt, at kampmæssigt har det været fint med den spilletid, jeg har fået, og jeg har en forventning om, at når jeg kommer ind, så er det også fordi jeg kan bidrage med redninger og energi.

Frederik Tilsted:
- Vi har snakket om at komme ud til anden halvleg med udstråling, gåpåmod og fart i spillet, og det synes jeg, at vi lykkes med i dag. Og så laver Søren P. et rigtigt fint indhop og har 6-7 100 % chancer, som gør at vi er foran med 3-4 mål hele anden halvleg. Vi spiller klogt angrebshåndbold, kommer frem til nogle fine chancer, og mange byder ind og tager ansvar.

Vi får en fin start på kampen, som gør at vi føler, at vi har momentum hele første halvleg. Vi spiller lange angreb, kommer bredere i vores spil og gør hinanden gode   

HTH Herreligaen, 22. runde: Mors-Thy Håndbold - Fredericia HK 30-25 (15-15)

Målscorere:
Frederik Tilsted 7
Bjarke Christensen 7 (1)
Jonas Gade 6
Lasse Pedersen 6 (1)
Allan Toft Hansen 1
Jacob Hessellund 1
Erik Toft 1
Søren Pedersen 1

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 4, Fredericia HK 7

Stillinger undervejs: 2-0, 3-3, 5-3, 7-7, 10-11, 12-15, 17-17, 20-17, 22-17, 24-18, 24-20, 28-23

Tilskuertal: 28

Kommende kamp:
HTH Herreligaen, 23. runde: GOG Håndbold - Mors-Thy Håndbold
Fredag d. 5. marts kl. 19.
30 i Phønix Tag Arena
Kampen livestreames på GOG’s facebook