Stor aften, stærk sejr

Tirsdag aften kunne Mors-Thy Håndbold føje to point yderligere til høsten, da Skjern Håndbold blev sendt hjem med et nederlag på 32-24 foran 1.714 stemningsfyldte tilskuere i en proppet Sparekassen Thy Arena | Mors, som startede de to første angreb stående med taktfaste klapsalver ned mod banen.

Måske var det dét, der satte ild i Mors-Thy Håndbold, i hvert fald kom de blå foran 2-0, og hallen var kogende. Skjern Håndbold udlignede til 2-2 og igen til 5-5, inden Mors-Thy Håndbold satte turboen til og bragte sig foran 11-5 efter 8 minutter uden Skjern-scoringer.

Svend Rughave tog Mors-Thy Håndbolds første redning på straffe i denne sæson ved 12-6, og selv om gæsterne fik reduceret til 13-9 og 14-10, kom Svend Rughave igen i spotlyset, da han smukt afsluttede første halvleg med en scoring på tomt mål til 16-10.

Efter pausen lukkede Mors-Thy Håndbold kortvarigt Skjern Håndbold ind i kampen, da gæsterne scorede anden halvlegs første fem mål og reducerede til 16-15 på under fem minutter. En spændt hal måtte vente næsten 6 minutter på den første Mors-Thy-scoring, forløst af redningsmanden Frederik Tilsted. Samtidig havde Rasmus Henriksen afløst Svend Rughave i målet, og det skulle vise sig at være en god idé - ”H” sluttede nemlig kampen med en redningsprocent på vanvittige 58 % efter 11 redninger på 19 Skjern-forsøg.

Det første hul blev slået ved Malthe Bulls scoring til 19-16, men gæsterne kom tæt på ved 22-20 og 23-21, inden Mors-Thy Håndbold igen trak fra ved en række scoringer på tomt mål i et kvikt samarbejde mellem Rasmus Henriksen og Henrik Toft Hansen, og det blev 27-22 og 30-23, inden Mors-Thy Håndbolds Kasper Didriksen kunne sætte kampens sidste scoring ind bag Christoffer Bonde til slutresultatet 32-24.

Herreligaen, 8. runde: Mors-Thy Håndbold - Skjern Håndbold 32-24 (16-10)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 1, Skjern Håndbold 1

Stillinger undervejs: 2-0, 5-3, 5-5, 8-5, 11-5, 12-8, 14-10, 16-15, 20-16, 22-17, 22-19, 23-21, 26-22, 28-22, 30-23

Tilskuertal: 1.714

Herreligaen, 9. runde: Mors-Thy Håndbold - TTH Holstebro