Victor og Svane.JPG (2)
9.jpg

Strabadser og teambuilding i Nationalpark Thy

Det ligner en militærøvelse, da Mors-Thy Håndbold iklædt grønne militærdragter og overlevelsesudstyr er klar til at indtage Nationalpark Thy til sidste trin i samarbejdet med Nordvest Safari. De to foregående forløb har været af den mere blide slags, mens den sidste tur er en kombination af strabads/militær-tur og adventure race med indlagte teambuilding-øvelser.

Thomas Kolding fra Nordvest Safari:
- Vi kan kalde det for en form for ressource-afklaringsforløb, hvor Søren og Heino har mulighed for at observere forskellige ting: Hvilke mekanismer sætter i gang, når spillerne bliver pressede, kommunikationen spillerne imellem, hvem tager teten når der skal findes løsninger etc.

Vi deler spillerne op i to grupper og starter med undervisning i kort & kompas, knob & stik, mad og lidt basal førstehjælp. Aktiviteterne undervejs vil bl.a. være blindegang i skovens udfordrende terræn, vandpassage, transport til fods og på cykler, som ikke nødvendigvis er 100 % funktionelle, mavebøjninger med en 120 kilo tung træstamme, transport af samme træstamme, tilberedning og spisning af muslinger. Alt i alt kommer grupperne til at bevæge sig minimum 36 km, hvoraf de ca. 20 er til fods. Og der udover kommer spillerne undervejs til at stå overfor nogle valg, som kan have konsekvenser for deres videre færd på turen, forklarer Thomas og fortsætter:

- Det er min forhåbning, at vi har ramt i skabet med turen og de udfordringer vi har sammensat, og at det ikke bliver for hårdt. Vi har fokus på spillernes tilstand hele turen igennem - både mentalt og fysisk, så ingen kommer til at lide overlast, men jeg kan godt garantere, at de bliver pressede til det yderste.

Og Thomas’ ord holdt stik - spillerne blev i den grad presset i nattens og Nationalpark Thy’s mulm og mørke, og det var en flok trætte og udmattede spillere, som sluttede natten og morgenen af på Stenbjerg Kro, hvor Henny stod klar med en superlækker brunch til alle.

Thomas Kolding fra Nordvest Safari har sat lidt ord på nattens strabadser:
- Det har været en succes! Vi har oplevet en flok drenge, som har givet den max gas, men som selvfølgelig også har været påvirkede af udmattelse og søvn. De har i den grad været på udebane i naturen, og de har været udfordret mentalt og fysisk, og vi har måttet justere undervejs ud fra de tegn vi fik fra gruppen.

Også cheftræner Søren Hansen betegner turen som en succes:
- Det har været et hektisk og intenst døgn, og vi har set en flok spillere grave dybt i deres mentale ressourcer. De er blevet sat på en hård fysisk prøve efterfulgt af samarbejdsøvelser i mørket - en konstellation som udfordrer alle. Hele vejen rundt har vi oplevet optimisme, gå-på-mod og offervilje i forhold til at løse de respektive opgaver, og det har været en fornøjelse!

Samarbejdet med Nordvest Safari har været en stor succes, og alle vores værdiord fra Dag 1 har været impliceret i samtlige tre forløb. Nu skal alle lige sunde sig og efterfølgende får vi sat ord på vores oplevelser i plenum, lyder det fra en træt og glad cheftræner.

Vi har set en flok spillere grave dybt i deres mentale ressourcer
Søren Hansen , Cheftrænerm , Mors-ThyHåndbold
Det har været en succes!
Thomas Kolding , Projektleder , Nordvest Safari