Victor og Svane.JPG (2)
2. division.jpg

Succesrig sæson for 2. division

Mors-Thy Håndbolds kan se tilbage på en succesrig sæson i 2. division. Holdet sluttede på en flot og sikker 2. plads efter rækkens suveræne oprykker fra Nørre Djurs HK - Mors-Thy Håndbold var i øvrigt det ene af to hold, som slog Nørre Djurs i sæsonen.

Træner Mikkel Aggerholm har haft hele 32 spillere igennem på sit hold i de 22 kampe. En grundstamme på seks 2. divisionsspillere har været tilsat spillere fra ligaholdet og fra U19 – et setup, der efter trænerens mening har fungeret præcis på den måde, som vi gerne vil bruge vores andethold og talenttrup på.

- 2. division er her, hvor ligaspillere, der ikke får så mange ligaminutter eller er på vej tilbage efter skader, er med for spilletidens skyld, og ikke fordi man skal vinde en kamp. Det er også her, hvor de unge U19-spillere får nogle værdifulde og udviklende kampe mod nogle ofte mere rutinerede spillere og ofte også mod en anden fysik, end de er vant til fra U19. Og vi har haft mange forskellige spillere med, og det har haft sine udfordringer, men der har også været en god stamme af 2. divisionsspillere, der virkelig har rykket sig. De har bare taget det i stiv arm og hjulpet de andre godt ind på holdet – det har været en fornøjelse, lyder det fra Mikkel Aggerholm.

Den flotte andenplads i rækken kom i hus efter et lidt blandet efterår og et suverænt forår, hvor holdet tog ni sejre ud af 11 mulige.

- Efter en halvsløj første halvdel på sæsonen, hvor vi tabte nogle trælse point, var vi enige om, at vi ville være svære at slå i anden halvdel, hvis vi spillede op til vores bedste. Jeg er både tilfreds med og stolt af holdet og vores placering, og jeg synes, at vi i den grad oppet vores spil, og de unge spillere har fået noget hår på brystet og lært meget i kampene.

Samarbejdet med de andre trænere i trænergruppen fra liga til U17 er en anden ting, som Mikkel Aggerholm har sat pris på.

- Der har været forståelse for hinandens kampe og prioriteringer, og vi har hele tiden haft en løbende dialog i forhold til at få stillet de forskellige hold og i forhold til at tage hensyn til spillerne. Jeg skulle lige vænne mig til, at jeg som sådan ikke havde et hold, som jeg har været træningsansvarlig for, og at vi har få træninger, hvor vi har kunnet have fokus på forsvar eller angreb for 2. division, fordi vi er så relativt få stamspillere. Men det viser jo bare, hvor dygtige spillere vi har, og at vi har et godt koncept at falde tilbage på.

- Samtidig har det været tydeligt at se, at vi træner så meget og med så høj kvalitet, som vi gør, og at vi har en flok drenge, der bare vil fremad med deres håndbold, og især her i anden del af sæsonen har det været tydeligt, at vi har rykket os mere end modstanderne, og det er noget af de fedeste af det hele, siger Mikkel Aggerholm.  

Mikkel Aggerholm har været assisteret af Rasmus Herbst på sidelinjen og alt det praktiske har været lagt i hænderne på Johnny Larsen og Knud Jensen. Sidstnævnte takker af som holdleder efter mange år som holdleder på 2. division og U19.