Victor og Svane.JPG (2)
DR7A0980.JPG

Svend Rughave: - Vi giver alt, hvad vi har

Det er dagen derpå efter en fabelagtig aften i Thyhallerne, hvor målvogter Svend Rughave gjorde det grimme ved sine tidligere holdkammerater og i den grad var medvirkende til, at Mors-Thy Håndbold vandt 26-18 over Lemvig-Thyborøn Håndbold.

- Det var en megafed kamp at spille. Der var kommet ekstremt mange for at bakke os op, og det kunne vi mærke lige fra starten. Og så synes jeg bare, at vi kæmper for hinanden hele vejen igennem og giver alt, hvad vi har. Vi ville vise publikum, at vi ville det her - det synes jeg virkelig at vi gjorde, og det var fedt, siger Svend Rughave.

Udtrykket på banen var et andet end set længe. Der var gejst, fight og tænding over hele linjen, og alle boblede af spilleglæde.

- Det har vi snakket meget om det, og vi har fået tilknyttet en mentaltræner, som vi har mødtes med nogle gange, og jeg tror på, at det kommer til at være godt givet ud. Der har været god energi til træningerne den sidste periode, vi har bare manglet at få det med ind i kampene. Mod Lemvig fik vi en god start, og så red vi bare på bølgen, og det var vigtigt for os, fortæller Svend.

Svend Rughave startede kampen i målet og sluttede med en redningsprocent på 52 efter at have ramt de 68 % undervejs i anden halvleg. Svend blev også kåret til Kampens Energibombe.

- Det er en blanding af flere ting - først og fremmest har jeg jo spillet med mange af Lemvigs spillere sidste sæson og har derfor en idé om, hvad de gør, så det er jo en fordel. Og så var det fedt at få chancen fra start. Det giver en anden ro, og man kan lettere spille sig ind i kampen sammen med holdet, så det var rigtigt dejligt, lyder det fra Svend Rughave.

Cheftræner Niels Agesen var imponeret over sin målvogters præstation.

- Det var en helstøbt indsats fra alle, men jeg bliver nødt til at fremhæve Svend Rughave for en fantastisk flot kamp. Ros til spillerne for i fællesskab at tune ind på det, der skal være fokus på og for at være der for hinanden.

Der er blevet stillet spørgsmål ved, om vi vil det nok, og det synes jeg, at der var svar på i går, at det vil vi. Men en kamp gør det ikke alene, og vi arbejder stenhårdt videre. Men kæmpestor respekt til drengene og til alle, der var i hallen - det er i fællesskab vi gør tingene både på og udenfor banen, og sådan var det i Thyhallerne i aftes, siger Niels Agesen.