Victor og Svane.JPG (2)
Foto_Kasper_Glintborg-56.jpg

Tak for nu, Erik Toft

Når Erik Toft fører sit hold på banen mod Fredericia HK senere i dag, er det anførerens sidste optræden for Mors-Thy Håndbold. Fem sæsoner er gået, og undervejs er det blevet til 148 officielle kampe og 658 mål for den sympatiske nordmand med det hamrende hårde skud.

Fornemme prædikater står i kø, når man beder holdkammeraterne om at beskrive Erik: Driftssikker, loyal, leder på sin egen måde, humørspreder, herlig, ambitiøs, ærgerrig og slet og ret: King. Og det er sådan det er - det er svært at sige noget dårligt om Erik Toft.

Personlig og håndboldmæssig udvikling
Siden debuten for Mors-Thy Håndbold i 2017, er det kun gået én vej for Erik Toft. Udviklingen har været tydelig at se på banen, hvor venstre backen er gået fra at være skytte - om end en dygtig en af slagsen - til i dag at være endnu bedre på skuddet og til også at være skarp på brud, assist og i defensiven.

- Jeg synes, at jeg har været igennem en god udvikling som håndboldspiller. Jeg kunne skyde, da jeg kom, men fandt hurtigt ud af, at jeg skulle udvikle mig for at være med på niveauet. Det var Søren Hansen, der tog kontakt dengang. Klubben havde egentlig kig på en anden spiller, men Søren havde set mig spille en kamp, hvor jeg bombede nogle kasser ind, og så spurgte han, om jeg kunne være interesseret i at spille i Danmark. Den danske liga er noget stærkere end den norske, og jeg var et sted, hvor jeg følte at jeg havde brug for at prøve noget nyt, så jeg sagde ja tak. Og jeg har været glad for, at jeg tog chancen, lyder det fra Mors-Thy Håndbolds nr. 17.

Udenfor banen er en lidt stille type, som altid har været holdets mand, blevet til holdets kaptajn.

- At det skulle blive til fem år, havde jeg ikke regnet med, men jeg har haft en fin personlig udvikling gennem alle år og fået masser af spilletid - så jeg har haft det, jeg har haft brug for, og derfor er det blevet til fem sæsoner. Da jeg kom, var jeg ikke en type, der tog så meget ansvar, men jeg har også udviklet mig på det område, og det har været en positiv oplevelse at være holdets anfører. Man er nødt til at tage lidt mere styring, være lidt mere chef både på og udenfor banen og have lidt tættere dialog med trænerteamet, og det er gået fint, fortæller Erik Toft.

Pokalen er det helt store højdepunkt
Erik Toft blev hurtigt en af publikumsfavoritterne på Mors og i Thy. De mange mål og den fede attitude har begejstret de blå fans, og selv om Erik er ret privat uden for banen, så er han nærmest blevet allemandseje på Bette Balkan.

- Mors-Thy er et lille sted, et lille samfund, men en kæmpestor håndboldfamilie. Vi har de vildeste fans, som støtter op om os og klubben, uanset om vi spiller på hjemmebane, i Aalborg eller på Sjælland. Det gør det meget sjovere at spille, det betyder meget for os spillere, og jeg har stor respekt for dem og det arbejde, de gør, siger Erik Toft og slutter af med at sætte ord på det bedste minde fra tiden i Mors-Thy Håndbold.

- Vi har haft mange fede sejre på ligaens bedste hjemmebane, men at vi kunne vinde pokalen og klubbens første titel, er uden tvivl det største. Vi kom som kæmpe underdogs til Final4, bankede Skjern i semifinalen, og jeg synes, at vi vandt fortjent over Aalborg i finalen. Det står som det helt store øjeblik og et klart højdepunkt. Det var en vild oplevelse, og jeg kigger på medaljen, som hænger fremme i stuen hver dag.

Tak for nu, Erik Thorsteinsen Toft - det har været en fornøjelse!