Victor og Svane.JPG (2)
DK_Rygrad.jpg

Thisted Forsikring giver lokalstøtte et twist

Efter 11 uddelinger og lidt over 2 millioner uddelte støttekroner vælger Thisted Forsikring at lukke ned for Lokalsikringsprisen. Det betyder dog slet ikke at virksomheden stopper med at støtte lokalt. Nu bliver indsatsen blot lagt ind under forsikringsselskabets brandingunivers Vi fra Danmarks Rygrad. Det nye støttekoncept kommer til at hedde ”Danmarks Rygrad støtter”. 

To millioner kroner uddelt til lokale initiativer
”Ideen til Lokalsikringsprisen kom af at vi er et lokalt forankret forsikringsselskab. Vi har et ønske – dengang og i dag - om at give tilbage ved at støtte initiativer som er med at gøre lokalsamfundet til et godt sted at bo,” fortæller administrerende direktør Dennis René Petersen.

”I de fem år vi har uddelt Lokalsikringsprisen, er vi kommet vidt omkring. Vi har samlet uddelt to millioner kroner med en maxpræmie på 50.000 kr. pr. projekt. Så det er blevet til rigtig mange projekter som vi har støttet,” uddyber Dennis René Petersen.

Marketingmanager Rasmus Ustrup fortæller om det særlige i at støtte: ”Folk bliver simpelthen så glade. Det er ofte ildsjæle der bruger en stor del af deres fritid på projekter til gavn for nærområdet. Tag for eksempel Glyngøre Vandpark, som er drevet af frivillige. De forstår at udnytte det lokale potentiale, Limfjorden. Projektet har et formål, at få de unge op af sofaen, væk fra iPad’en og ud i vandet med en aktivitet, der sjov og fysisk krævende på en gang. Det giver også de unge et andet perspektiv på deres lokalmiljø – som et sted der er noget særligt.”

Støtten til det lokale tager en ny retning
Men hvorfor så gøre noget nyt? ”Der er desværre rigtig mange ansøgninger som vi ikke kan imødekomme. Det er ærgerligt. Derfor vil vi målrette ansøgningsprocessen og gøre det mere gennemskueligt hvordan man kan få støtte. Det gør vi så ved at lægge støttearbejdet ind under Vi fra Danmarks Rygrad, som er den kampagne vi lancerede i efteråret. Vi er trætte af begrebet ”udkant” og med kampagnen vil vi sætte fokus på alt det der er godt her hvor vi bor. ”Vi fra Danmarks Rygrad” har fået rigtig god respons. Der er mange der føler at vi sætter ord på tanker de selv går med. Det giver os mod og lyst til at forsætte. Så nu gør vi indsatsen for Danmarks Rygrad mere kontant, kan man sige. Et af de nye tiltag er at vi vil sætte fokus på forskellige temaer hvert år. I år har vi fokus på sammenhold. ”Sammen kan vi sagtens” er en indstilling vi tit møder her i lokalsamfundene i Danmarks Rygrad, og det vil vi rigtig gerne støtte op om. For i fællesskaber med sammenhold står vi stærkt. Det ligger også meget tæt op af grundtanken for forsikring – vi holder sammen for at hjælpe hinanden. Selve ansøgningsprocessen kommer også til at se anderledes ud. Det kan man læse mere om på hjemmesiden,” slutter Rasmus Ustrup.

FAKTA:
Danmarks Rygrad-støttepuljen er på en kvart million kroner. Temaet for ansøgningerne i 2018 skal være ”sammenhold”, og ansøgningen skal sendes ind som en video. Efter ansøgningsfristen vil Thisted Forsikring udvælge en række finalister blandt de indkomne ansøgninger. Her har alle mulighed for at være med til at stemme om hvilke projekter der skal modtage støtte. Afstemningen vil blive delt på Facebook, og giver ansøgerne mulighed for at engagere venner, familie og lokalsamfundet i at sikre mange stemmer til projektet. Læs mere på www.danmarksrygrad.dk