Victor og Svane.JPG (2)
Nanna og Aage_front.JPG

Tordenskjolds Soldater

Mød Nanna og Aage som er frivillige i Mors-Thy Håndbold

I Mors-Thy Håndbold er frivillige hænder en nødvendighed, og vi sætter stor pris på alle vores frivillige hjælpere, som før, under og efter kampene i 888ligaen får alt til at køre gnidningsløst. I alt 75 trofaste hjælpere møder op til kampene i Thy Hallerne og Sparekassen Thy Arena| Mors og hjælper med alt fra gulvreklamer, scanning af billetter og speak til opsætning af LED-bander, logning, tidtagerbord og meget, meget mere - det er ganske enkelt: Uden vores mange frivillige hjælpere ville vi ikke have mulighed for at afvikle kampene i 888ligaen.

Blandt de frivillige finder vi Nanna og Aage Søndergaard, som har været frivillige i fodbold- og håndboldsammenhæng i over 30 år. Gennem tiderne har de to haft fingrene i forskellige opgaver, og i dag sidder Nanna ved billetsalget til Mors-Thy Håndbolds kampe, mens Aage styrer musikken under kampene.

- Vi har tre børn, Per, Claus og Trine, og vores gang i foreningslivet startede, da de blev aktive. Trine er den yngste, og hun er nærmest vokset op i hallen - jeg kan huske at hun sad i barnevognen, når Claus og Per spillede bold i hallen, fortæller Nanna og fortsætter:

- Det har været både udvalgs- og bestyrelsesarbejde - og vi var der altid dengang, og selvom jeg egentligt sad i ungdomsudvalget, jamen så var jeg også ”rodet ind” i seniorudvalget. Jeg blev valgt ind i bestyrelsen i Fluif Håndbold (Fredsø Lødderup Ungdoms og Idrætsforening), dengang samarbejdet med NIF (Nykøbing Idræts Forening) omkring håndbold var på trapperne i slut-firserne. Allerede den gang blev kimen til Mors-Thy Håndbold altså lagt.

Aage: - Jeg har også været vidt omkring bl.a. i fodboldudvalget og Centerudvalget i Fluif, og da jeg blev engageret i håndbolden, startede jeg med at spille musik til både ungdoms- og seniorkampe i NIF/Fluif, som senere blev til det, vi i dag kender som HF Mors. Og så har vi begge siddet i styregruppen i Morsø Påskestævne i omkring 20 år, og her spiller jeg stadig musik til finalerne om søndagen.

Børnene er for længst fløjet fra reden, og alligevel er både Nanna og Aage fortsat i frivillighedens tegn, og det er der mange grunde til:

- Vi har lært en masse gode mennesker at kende, og når vi kommer rundt, det være sig i hallen, i byen eller andre steder, så møder vi altid nogle andre gamle foreningsfolk - der er på en måde et specielt fællesskab, og det er en god følelse. Og så synes vi jo, at det er ”vores” - altså noget som vi har været med til at bygge op og nu er med til at vedligeholde. Sådan er det, når man involverer sig og tager ved lære, så bliver det rigtigt sjovt, når man kender mekanismerne bag alt det der sker i eks. en håndboldklub, og oplever resultaterne og udviklingen af det arbejde og den retning, man har været med til at stikke ud.

- Tiderne er blevet anderledes, og vi har et andet forhold til spillerne i dag. Tilbage i tiden kendte vi jo alle spillerne, som for de flestes vedkommende var lokale drenge fra Mors, Thy og Salling, og det må jo siges at have ændret sig til i dag, hvor størstedelen kommer udefra - heldigvis er HF Mors dygtige til at opfostre nye talenter, så der stadig er masser af lokalt islæt på ligaholdet og i talenttruppen i dag, og vi har været dygtige i HF Mors og Mors-Thy Håndbold hele vejen, lyder det samstemmende fra Aage og Nanna, som slutter af med endnu en god begrundelse:

- Vi ved jo, at håndboldklubber ikke kan eksistere uden frivillig hjælp, og vi ELSKER håndbold, og havde vi ikke været frivillige, så havde vi haft sæsonkort, så vi kan følge Mors-Thy Håndbold!

Vi altid på udkig efter endnu flere frivillige, som kan hjælpe med forskellige opgaver før, under og efter alle hjemmekampene i Sparekassen Thy Arena | Mors og Thy Hallenrne Vi søger servicemindede og samarbejdsvillige M/K’ere med smil på læben og med lysten til at give Mors-Thy Håndbolds gæster en uforglemmelig oplevelse i hallen.

Som frivillig i Mors-Thy Håndbold bliver du en del af et fantastisk team med nye bekendtskaber, gode oplevelser og masser af hyggelige timer - de frivillige i Mors-Thy Håndbold mødes ofte i god tid til kaffe og kage og ligeledes evalueres kampene over en øl og hyggeligt samvær. Samtidig er du med til at skabe gode oplevelser for alle gæster til Mors-Thy Håndbolds kampe i 888ligaen og bakker op om både Mors-Thy Håndbold og om idrætslivet i Morsø og Thisted Kommuner, hvor Mors-Thy Håndbold er det sportslige flagskib.

Har du lyst til at høre mere om de frivilliges opgaver, er du velkommen til at kontakte Camilla tlf. 51 29 64 40 eller camilla@morsthy.dk