Victor og Svane.JPG (2)
Hoxer_Bech_Bjarke.jpg

Trio slutter i Mors-Thy Håndbold efter sæsonen 2021/22

Mors-Thy Håndbold tager efter den kommende sæson 2021/22 afsked med Bjarke Christensen, Rasmus Bech og Mads Hoxer Hangaard. Klubben glæder sig over at have været med til at udvikle de tre spillere og sende dem videre i deres håndboldkarrierer.

- Vi kan glæde os over, at vores talentudvikling hører til i den absolut bedste ende i Danmark. Det er Mads Kjeldgaard Andersen (BSH) og Mads Hoxer Hangaard to - blandt mange - gode eksempler på. Det talentarbejde har vi al mulig grund til at være stolte af, og derfor har samarbejdet med Håndbold Akademi Mors også en stor betydning for en klub som Mors-Thy Håndbold. De gør en formidabel indsats, siger H. C. Andersen, der er formand for Mors-Thy Håndbolds sportsudvalg.

Han påpeger, at klubben selvfølgeligt er ked af det, når et stort talent sendes videre i karrieren.

- Vi græder lidt med det ene øje, fordi vi mister nogle gode spillere, og smiler med det andet, fordi vi har været med til at udvikle dem og nu kan sende dem videre i deres håndboldkarrierer. Det er vilkårene for en klub som MTH, påpeger H. C. Andersen.

Trio forlader Mors-Thy Håndbold efter næste sæson
Han takker de tre spillere for en fuldstændig fantastisk indsats.

- Det er tre spillere, vi kommer til at savne og som på hver sin måde har bidraget til det, der blev klubbens største resultat nogensinde, nemlig vindere af Santander Final4, påpeger H. C. Andersen.

Mads Hoxer Hangaard har fået sin håndboldopvækst i den ene af Mors-Thy Håndbolds moderklub Thisted IK og efter et år på ISI Idrætsefterskole, blev han tilknyttet Håndbold Akademi Mors.

- Det var en drøm, der gik i opfyldelse for mig, da jeg skrev kontrakt med Mors-Thy Håndbold, og det har været en drøm at være en del af klubben de sidste to sæsoner. Først under Søren Hansen, hvor jeg var med som U19-spiller og fik lidt minutter ind imellem, til denne sæson med Jonas Wille - mit første seniorår - hvor jeg har fået en kæmperolle. Det har bare været en fornøjelse. Jeg er kommet godt ind på holdet, hvilket har givet mig tryghed og grobund for at præstere, siger Mads Hoxer Hangaard.

 Selvom han er blå helt ind i hjertet, er tiden kommet til at tage afsked for denne gang.

 - Mors-Thy Håndbold er en klub, hvor fællesskabet og sammenhold er prioriteret højt. Det er sted, hvor unge spillere får chancen, og en udviklingsklub for spillere, som skal tage skriftet videre. Jeg kunne se mig selv i Mors-Thy Håndbold resten af mit liv, men jeg har ambitioner om at spille med om mesterskaber og pokaler og har fået et tilbud, som jeg ikke har kunnet takke nej til. Jeg glæder mig til et nyt eventyr, men lige nu glæder jeg mig allermest til endnu en sæson med Mors-Thy Håndbold og med Bette Balkan, siger Mads Boxer Hangaard.

 Fra bænk til topscorerlisten
Bjarke Christensen kom til MTH 1. januar 2020 fra Skjern Håndbold. Han ser tilbage på en forrygende personlig udvikling i MTH.

- Jeg kom fra en plads på bænken til at være med på topscorerlisten og aktuel til i landsholdets bruttotrup, og jeg vil alle dage være Mors-Thy Håndbold taknemmelig for at tro på mig og give mig chancen for at bevise mig. Tiden her i Mors-Thy Håndbold har været med til at booste min karriere og tage nogle skridt frem, som nu har givet mig muligheden for at blive en del af et attraktivt projekt, hvor man vil forsøge at etablere et hold i toppen af dansk håndbold. Der er nogle facetter i det projekt, som passer godt til mine ambitioner og som er spændende for min fremtidige karriere, siger Bjarke Christensen.

Hans fokus er dog i første omgang den kommende sæson.

- Jeg glæder mig til den kommende sæson og vil gøre alt for at indfri klubbens mål og for at klubben får succes. Og så glæder jeg mig til endnu en sæson med Bette Balkan, som var med til at skabe en unik oplevelse for alle her i området, og weekendens præstation har givet yderligere motivation for den kommende sæson og for drømmene om at gøre noget lignende igen, siger Bjarke Christensen.

Mors-Thy Håndbold rakte ud
Målvogteren Rasmus Bech er på linje med Bjarke Christensen, når han ser tilbage på hans ophold i Mors-Thy Håndbold.

- Det har været et fantastisk år for mig her i Mors-Thy Håndbold. Efter en del år i norsk håndbold havde jeg et ønske om at komme tilbage til Danmark, og her rakte Mors-Thy Håndbold ud og ville gerne have mig. Og sikke en sæson det har været - både for mig, for holdet og for klubben.  Jeg har glædet mig til at spille foran vores fans, og at få lov til at slutte sæsonen af med at vinde pokalguld med Bette Balkan på lægterne har været mere end jeg kunne drømme om. Det har været helt vildt og det vil jeg gerne prøve igen i den nye sæson, som bliver den sidste for mig i Mors-Thy Håndbold i denne omgang, siger Rasmus Bech og fortsætter:

Jeg skal videre til en anden klub, som kommer til at satse stort de kommende år, og det ser jeg frem til at blive en del af. Men først venter endnu en sæson på Mors og i Thy, hvor vi står overfor en opgave med et hold med ny træner og mange nye spillere i truppen - dét bliver spændende.

Mors-Thy Håndbold hviler ikke på laurbærrene
Mors-Thy Håndbold hviler ikke på laurbærrene ovenpå på Santander Final4 triumfen sidste weekend og er i fuld gang med at sætte holdet til den kommende sæson.

- Vi forventer at offentliggøre den samlede trup til den kommende sæson indenfor et par dage, ligesom vi selvfølgeligt hele tiden kigger endnu længere fremad i forhold til at se, hvilke muligheder der er for os i forhold til at forstærke holdet løbende på samme måde, som vi har gjort med blandt andre Bjarke Christensen og Rasmus Bech. Lige nu er vores fokus på den kommende sæson, slutter H. C. Andersen.