Victor og Svane.JPG (2)
U19_Bronze.JPG

U19 VM-bronze til Mads Hoxer Hangaard

”The new star is born” og “Remember his name, Mads Hoxer Hangaard”. Det skorter ikke på superlativerne, når medierne har skrevet om Mads Hoxer Hangaard efter hans bedrifter til det netop overståede U19 VM i Makedonien. Med rette. Hoxer spillede 6 ud af 9 kampe, og blevet kåret til kampens bedste spiller i halvdelen af dem - herunder bronzekampen, som Danmark vandt 35-27 over Portugal.

- Det har været megafedt at være afsted. Vi har efterhånden været afsted den samme flok gutter en del gange, så vi kender hinanden godt efterhånden, så det er fedt at være afsted til samlinger og i særdeleshed slutrunder, fortæller Mads og fortsætter:

- Vi gik efter medaljer, så på den front er vi tilfredse med bronzemedaljerne, men undervejs havde vi en god fornemmelse, og måske også en fornemmelse af, at vi godt kunne have nået længere. Men et par uheldige skader på bl.a. to nøglespillere gjorde, at vi ikke kunne stå distancen mod et godt tysk hold, som vi tabte 1/4-finalen til.

Mads Hoxer Hangaard eller Hoxer, som han bliver kaldt, er ikke meget for at snakke om sin egen præstation, selv om den er svær at komme udenom - og ligeledes er den store opmærksomhed også noget, som den unge thybo med rødder på Mors, skal vænne sig til:

- Jeg er jo ikke så vant til det, men det er da dejligt, at nogen synes, at man gør det godt. De tre første kampe spillede jeg ikke pga. lidt problemer med min ryg, og den første kamp jeg var med i, blev jeg kåret til kampens bedste, og senere blev jeg udnævnt til anfører, da vores anfører måtte rejse hjem med en skade - det var et stort ansvar, men godt at prøve. Så jeg synes sådan set, at det er gået over al forventning, lyder det beskedent fra Hoxer.

En sommerferie med håndbold på programmet er slut, og Mads er tilbage i dagligdagen. Med skolegang på EUC Nordvest i Thisted, familie, venner og træning på HF Mors’ U19-mandskab:

- Jeg trængte til at komme hjem efter 14 dages hotelliv med landsholdet. Og komme hjem og se venner og familie og ikke mindst at få noget ordentligt mad. Nu ser jeg frem til at komme i gang med træningen med drengene på U19-holdet i HF Mors, og planen er at jeg skal træne med ligaholdet i Mors-Thy Håndbold 1-2 gange i ugen, og det glæder jeg mig til, slutter Hoxer af med et smil.

Foto: DHF