Victor og Svane.JPG (2)
Elsebeth og Sigurd.jpg

Ved tidtagerbordet

Har du set Mors-Thy Håndbold spille på hjemmebane, har du helt sikkert også set de to, som styrer løjerne ved tidtagerbordet. Elsebeth og Sigurd hedder de - Elsebeth er sekretær og udfylder kamprapporten undervejs i kampen, mens Sigurd varetager selve tidtagertjansen. Eller HAR varetaget, for Mors-Thy Håndbolds opvisningskamp mod HC Midtjylland i tirsdags, var makkerparrets sidste, da Sigurd tiltræder som administrerende direktør i Mors-Thy Håndbold pr. 1. juli.

Ud over af at være frivillig i Mors-Thy Håndbold har de to været kolleger på EUC Nordvest, hvor Sigurd har været ansat som praktikvejleder, og Elsebeth fortsat er vejleder og blandt andet hjælper eleverne på Mors-Thy Håndbold Akademi med at få dagligdagen med skole, håndbold og fritid til at gå op.

-  Vi har siddet tidtager sammen i ni år. Jeg sad et enkelt år sammen med navnkundige Knud Emil, inden Elsebeth kom med, og vi startede med de nationale kampe efter et års tid, fortæller Sigurd.

- I begyndelsen havde vi en del kvindekampe. Vi har bl.a. siddet til kvindernes VM på hjemmebane i 2015, hvor vi også havde Danmarks kvartfinale i Boxen. Og så har vi efterhånden haft en del Champions League-kampe i Aalborg, som vi ynder at kalde vores anden hjemmebane. Det var også i Aalborg, vi havde vores sidste internationale kamp med Aalborg Håndbolds kvartfinale mod Vészprem i maj, lyder det fra Elsebeth.

Som tidtager og sekretær skal man forholde sig neutralt under kampene - også selv om man har et favorithold på banen - og hvordan er det gået med den del?

- Egentligt forholdsvist let. Det går ofte så hurtigt i kampene, at vi slet ikke har tid til andet end at udføre vores opgave. Vi har ofte talt om, at jo mere det hele koger, jo mere vigtigt er det, at vi er fokuserede på jobbet, og så er vi egentligt bare i kontakt med dommerne og observatør - så jo mere ballade der er, jo mere rolige er vi, siger Elsebeth, og makkerparret er enige, da de bliver spurgt til den største håndboldoplevelse ved tidtagerbordet.

- Det må være føromtalte kvartfinale ved kvindernes VM i 2015 mellem Danmark og Rumænien i Boxen. Danmark scorer og udligner i de sidste sekunder og får kampen i forlænget spilletid, hvor det så er Rumænien, der afgør kampen i sidste sekund. Det var vanvittigt, lyder det fra Elsebeth.

- Ja, det var helt ekstremt, men jeg var med, da vi spillede semifinalen mod Aalborg Håndbold i arenaen i maj 2013, og den kamp glemmer jeg heller aldrig. Men ellers er det fantastisk, når det hele koger, og vi får skovlen under et af de lidt større hold, det er altid sjovt, slutter Sigurd af.