Victor og Svane.JPG (2)
Rasmus Bech.jpg

Wille: Vi bevarer roen

Alle trænere vil gerne vinde - men den første turneringskamp på hjemmebane betyder måske en lille smule mere end mange andre kampe. Det var i hvert fald en glad og lettet cheftræner for Mors-Thy Håndbold, Jonas Wille, som satte lidt ord på efter kampen.

- På hjemmebane og mod et nyoprykket hold, som alle forventer at vi skal slå, så er det klart en lettelse at vinde - både for holdet og for mig selv. Selv om vi ikke har snakket om det, så ved man jo godt inderst inde, at vi har alt at tabe.

Mentalt pres
- Jeg synes, at spillerne leverer en vanvittig god indsats, for der er et mentalt pres i en kamp som denne. Vi jagter hele første halvleg, hvor vi er bagud med et eller to mål, men vi bliver ved med det, vi har snakket om og bevarer roen. Vi kommer på plus fire mål, TMS Ringsted henter os igen, og vi holder alligevel fuldstændig ro. Dét er vanvittig indsats af hele holdet - selvom nogen spiller mere end andre, så er det en virkelig god indsats af alle, og det er jeg meget tilfreds med, lyder det fra Wille.

Begge målmænd er i gang nu
Fra trænersædet kunne Jonas Wille se en gammel kending fra Halden HK gøre god figur på banen. Målmand Rasmus Bech afløste Søren P. i målet efter små 20 minutter, og Bech bød ind med flere afgørende redninger.

- Jeg kender Rasmus godt fra Halden, og jeg sagde til bænken på et tidspunkt, at nu ser han ud, som da han spillede i Halden - med stor selvtillid og i ”zonen”. Det var vigtigt for ham med en god kamp her i starten - nu har vi fået Søren godt i gang med et par gode kampe, og nu er Bech også i gang. Så det er fint at vide, at vi har to gode målmænd, samtidig med at Rasmus H. også spillet et par gode træningskampe, slutter Jonas Wille.

Bech: Dejligt at vise at jeg har niveau
Rasmus Bech var også tilfreds - både med egen indsats og med den første turneringssejr.

- Vi startede vel egentligt ok, selvom vi har lidt problemer med deres 7-mod-6, som vi stille og roligt får løst og kommer på lige til pausen. Så kommer vi hurtigt foran i anden halvleg, og har en mindre downperiode, hvor TMS kommer tilbage i kampen, men jeg synes, at vi viser god moral og god vilje - og heldigvis vinder vi til sidst.  

Jeg har ikke været tilfreds indtil nu, overhovedet. Skridtet fra den norske liga til den danske har været større end jeg troede - spillerne her skyder lidt hårdere og lidt bedre, og både træning og træningskampe har været op og ned. Så det var dejligt - overfor mig selv og overfor publikum at vise, at jeg har niveauet til at være med her, lyder det afslutningsvist fra Rasmus Bech.

Herre Håndbold Ligaen, 1. runde: Mors-Thy Håndbold - TMS Ringsted 30-25 (14-14)

Målscorere:
Emil Bergholt 7
Bjarke Christensen 6 (3)
Frederik Tilsted 4
Sander Øverjordet 4
Mads Hoxer Hangaard 3
Erik Toft 3
Tim Sørensen 2
Kasper Lindgren 1

Målmænd:
Rasmus Bech 12/27
Søren Pedersen 2/11

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 4, TMS Ringsted 2

Stillinger undervejs: 1-3, 4-4, 6-7, 8-10, 11-12, 13-13, 16-14, 19-16, 21-19, 22-22, 26-23, 29-24

Tilskuertal: 420

Kommende kamp:
Herre Håndbold Ligaen, 2. runde: TTH Holstebro - Mors-Thy Håndbold
Onsdag d. 9. september kl. 19.00 i Gråkjær Arena